Nieuws


Voorop lopen in de branche kun je alleen volhouden als je weet wat er speelt

Over onze rooster fabrikant Grada International NV

Over onze rooster fabrikant Grada International NV
Tower Airvising B.V. onderhoud een lange en duurzame relatie met Grada International NV voor de rooster verkoop in Nederland. Tijd voor een kijkje in de keuken bij deze unieke ventilatierooster fabrikant in Europa.

Over Grada International:

GRADA International N.V is opgericht in 1963 en in Europa zeer bekend in de ventilatierooster markt. De fabriek in Lokeren ( vlak na de Kennedytunnel Antwerpen ) ontwikkeld en

produceert een uitgebreid assortiment van stalen en aluminium wandroosters, vloerroosters, kanaalroosters, plafondroosters, wervelroosters, lijnroosters, buitenmuurroosters, designventielen en VAV oplossingen. Alle rooster oplossingen van Tower Airvising B.V. vinden altijd zijn weg naar Lokeren.

Er worden meer dan 22.000 producten gefabriceerd. De productie wordt ondersteund door een eigen afdeling matrijzenbouw en door een klimaatkamer voor het meten van luchtstromen. Grada Interntational beschikt tevens over een eigen galmkamer voor het inzichtelijk maken van geluid niveaus.

Eigen productie:

Alle Grada roosters worden gemaakt uit plaatstaal of geëxtrudeerde aluminium. De productie wordt ondersteund door de afdeling matrijzen bouw. De machines zijn in de loop der jaren CNC-gestuurd en semi-automatisch in functionaliteit.

Spinning machine: Pons nibbel machine:
Jet roosters Geperforeerde roosters

Maatwerk:

Door het complete machine park in combinatie met een zeer flexibele organisatie is Grada in staat zijn roosters te maken in nagenoeg elke maatvoering. Voor wand, kanaal en overstroom roosters is het een standaard te leveren in stappen van 25 (mm). Voor buitenluchtroosters en dakkappen is dit zelfs 1 (mm). Voor alle maatvoeringen geld dat het als standaard product wordt beoordeeld en dus een vlotte doorlooptijd heeft.

Afwerking:

Grada International heeft de afgelopen jaren stevig geïnvesteerd is de poeder coating straat om de flexibiliteit te verhogen. Er kan snel van kleur gewisseld worden in combinatie met zeer uiteenlopende productafmetingen. Grada brengt poedercoating aan in alle RAL afwerkingen toegevoegd met enkele Anodic varianten. Het belangrijkste van alles is dat een kleur afwerking geen levertijd verlenging kent.

R&D afdeling:

De afdeling R&D zet zich in voor de ontwikkeling van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten. In een moderne omgeving worden onze producten dagelijks verbeterd of opnieuw uitgevonden. Grada international en Tower Airvising werken met de volgende normeringen.

  • Geluid volgens de ISO 3741.
  • NBN-EN-131471 voor technische luchtmetingen.
  • Koelconvectoren volgens Eurovent en getest conform EN 15116.

Magicad:

Een steeds groter deel van onze producten staan in Magicad. De BIM ready database is hier te vinden:

Selectietools:

Om adviseurs, installateurs en architecten hulp te verlenen bij de juiste selectie van luchtverdeelroosters wordt er gebruikt gemaakt van ondersteunende selectie tools. FACT bijvoorbeeld (Flow & Air Comfort ) software berekend het snelheidspatroon in rechthoekige ruimten uitgerust met één of meerdere luchtverdeelroosters.

FACT is gebaseerd op theoretische beschouwingen. Eigen onderzoek, gesteund door CFD-simulaties, heeft geleid tot verschillende uitbreidingen zoals de behandeling van luchtstralen die botsen in hoeken en op vlakke wanden en de temperatuurinvloed op de uitblaas snelheid.

Belangrijke functionaliteiten:

  • Volledige keuze uit het rooster assortiment.
  • Berekening van snelheidsprofiel, drukval en geluidniveau.
  • Uitgebreide rapporteringsmogelijkheden.
  • Logisch opgebouwde gebruikersinterface.
  • Download Fact

Verder gebruiken wij voor bijna al onze producten een eenvoudige berekening tool in excel welke steeds te downloaden is op de betreffende productpagina.

Levertijden:

Grada International hanteert twee soorten levertijden welke een hoge leverbetrouwbaarheid kennen:

  • Voor het Grada Express assortiment geld een levertijd van maximaal 24 tot 48 uur, afhankelijk van het bestelmoment.
  • Voor het Grada Productie assortiment geld een levertijd van vijf tot zeven werkdagen, afhankelijk van het bestelmoment.

Bovenstaande is geldig voor alle producten, gewenste maatvoering en kleur afwerking.

Design luchtventiel:

Nieuw in het assortiment is het exclusieve designventiel type TA-RLV, welke is geschikt voor de toe- en afvoer van ventilatielucht in nieuwe en renovatie projecten. Hij kan gemonteerd worden in het plafond of wand waar esthetiek, lage geluidsniveaus en installatiegemak belangrijk zijn. Het ventiel is breed toepasbaar en kan worden toegepast in vrijwel alle projecten.


Design Luchtventiel

Het slim ontworpen designventiel is geschikt voor alle projecten waarbij normaal gekozen wordt voor een traditioneel luchtventiel.

Het designventiel is behalve zeer fraai ontworpen ook uitzonderlijk in luchttechnische prestaties en dat i.c.m. een extreem laag geluidsniveau.

U monteert dit designventiel met het grootste gemak als toe of afvoer van lucht in nieuwbouw of bij renovaties.

Meer Informatie