Nieuws


Voorop lopen in de branche kun je alleen volhouden als je weet wat er speelt

Cleanroom LBK voor Balink Heereveen

Cleanroom LBK voor Balink Heereveen
Tower Airvising B.V. heeft in opdracht van, van Dorp installaties techniek B.V. een cleanroom LBK ontworpen en geleverd met externe web benadering.

Balink Heereveen:

Balink Glas & Aluminium heeft een leidende positie in Nederland als innovatieve topleverancier van glasspecialiteiten en toepassingen van glas in combinatie met aluminium.

Systeem:

De cleanroom voor de glasprinter wordt op een mechanische en elektrisch geregelde ( op toeren ventilatoren ) overdruk gehouden van circa 20 Pa. Tevens wordt de ruimte temperatuur zo constant als mogelijk op 21 graden gehouden.

LBK ontwerp:

Het ontwerpen van een nieuwe LBK gebeurd in Eurovent gecertificeerde 3D software met export mogelijkheden naar DXF of Revit bestanden. Voor Balink is gekozen voor een toevoer LBK, waarbij de lucht deels wordt aangezogen uit de hal om een mechanische overdruk in de cleanroom te garanderen.

  1. Mengsectie
  2. Zakkenfilter F7
  3. GKW Batterij
  4. E Batteri
  5. EC ventilator
  6. Zakkenfilter F9


Koelmachine:

De Keyter Nesea KWE koelmachine is vervaardigd uit gegalvaniseerd staal met een zelfdragend frame, dat is voorzien van een beschermende, thermisch behandelde polyester

coating RAL9002. De toegang tot de verschillende componenten is zeer eenvoudig, dankzij verwijderbare panelen. Standaard worden de machines voorzien van schakelkast ventilatie en een vergrote condensorbatterij. De compressoren worden geleverd met akoestische geluidshoezen en carterverwarming. Waterzijdig zijn afsluiters, ontluchters, en een flowswitch gemonteerd. Manometer wordt altijd meegeleverd.

De koelmachines en warmtepompen van Keyter bevatten de nieuwste innovaties om de installaties optimaal te laten functioneren.Ontwikkeld met het milieuvriendelijke HFC410A (*) koudemiddel, energiezuinige scroll compressoren, hoog rendement gesoldeerde platenwarmtewisselaars en EC axiaal ventilatoren. Geregeld en beveiligd door een geavanceerde elektronische microprocessor en hoog rendement gesoldeerde platenwarmtewisselaars.

Keyter Technologies houdt rekening met alle relevante Europese normen voor kwaliteit, milieu, ecologisch- en efficiënt ontwerp. Onze machines voldoen aan de volgende Europese normen en richtlijnen

Het technische team van Keyter Technologies is continu op zoek naar trends en ontwikkelingen om deze te integreren en te verbeteren, zodoende de energie-efficiëntie van de machines aan te passen aan de veranderende toekomstige regelgeving.

Regelomschrijving:

De kleppen secties worden handmatig ingesteld en geborgd om een overdruk situatie te creëren. Over het F7/F9 filter is een drukverschil opnemergeplaatst welke het drukverschil

meet over de zakkenfilters. Op het moment dat het drukverschil groter is dan de instelbare “vuilfilter“ , wordt er een vergrendelende niet urgent storingsmelding gegenereerd via email. In de LBK is een gekoeld water batterij opgenomen die wordt gebruikt om te de toe- voerlucht te koelen en te ontvochtigen. In het gekoeld water circuit is een 3 weg regel- afsluiter opgenomen welke modulerend wordt aangestuurd op basis van een ruimte temperatuur regeling. De koelmachine regeling word vrijgegeven als de bedrijf status AAN is. Als de bedrijf status RUST of UIT is dan is de regeling geblokkeerd. In de LBK is een elektrische verwarmer opgenomen die wordt gebruikt om de toevoer- lucht te verwarmen, welke modulerend wordt aangestuurd op basis van een ruimte temperatuur regeling. De toevoerventilator wordt direct aangedreven d.m.v. een EC geregelde motor.

Als de bedrijf status RUST of AAN is wordt de toevoerventilator vrijgegeven en toert hij op naar het instelbare minimale toerental (80%). Het overige deel wordt gebruikt om met een instelbare PID-regeling de printer ruimte op een instelbare overdruk van (20PA) te houden.Voor de temperatuurregeling worden 2 PID regelingen (koelen en verwarmen) gebruikt op basis van de ruimte temperatuur en het instelbare setpoint van (21°C).

Externe benadering via Web:

De regelkast is voorzien van een vrij programmeerbare IP regelaar ( Eclypse ) van het type ECY PTU, fabrikaat Distech Controls. De ENVYSION, web-based grafisch ontwerp en visualisatie interface, levert een krachtige gebruikerservaring. Het verbetert de mobiliteit en bied met zijn HTML 5 interface een optimale ervaring tussen verschillende gebruikersapparaten.

Overzicht LBK
Overzicht koelmachine

Design Luchtventiel

Het slim ontworpen designventiel is geschikt voor alle projecten waarbij normaal gekozen wordt voor een traditioneel luchtventiel.

Het designventiel is behalve zeer fraai ontworpen ook uitzonderlijk in luchttechnische prestaties en dat i.c.m. een extreem laag geluidsniveau.

U monteert dit designventiel met het grootste gemak als toe of afvoer van lucht in nieuwbouw of bij renovaties.

Meer Informatie